Blog

Telefon: +4 0732 01 00 78     

Bruxismul (scrâșnitul dintiilor) din nefericire este tot mai întâlnit în rândul populației.Printre factorii care contribuie la apariția bolii se număra în primul rând stresul și dereglări ale somnului(cauză de ordin psihic), iar cauza de ordin fizic poate fi mușcătura anormală, dinții fracturați sau lipsă(probleme stomatologice ce pot fi rezolvate prin tratament adecvat situației).

IMPORTANȚA APEXULUI LOCATOR ȘI A RADIOGRAFIEI RETROALVEOLARE IN TRATAMENTUL DE CANAL. DAR ȘI AVANTAJELE APLICĂRII DIGĂI DENTARE. 

Apex locatorul este un dispozitiv inventat încă din anul 1992, dar care încă din nefericire nu se folosește în toate cabinetele stomatologice. 
Cum functioneaza? Este un aparat electronic care măsoară lungimea exactă a canalelor radiculare. Astfel tratamentul va fi efectuat pe această lungime stabilită,evitând posibile erori(obturare incompletă sau depășită).

 Viața este o investiție. Și unde să investim mai bine, decât în sănătatea noastră?

 Soluțiile moderne în stomatologie ne face să ne gândim de două ori în a lua o decizie atunci când un dinte este extras,fiind irecuperabil și trebuie să găsim o soluție pentru închiderea spațiului produs.

Există și situații în care unele afecțiuni generale se transmit către cavitatea bucală,implicit către dinți și gingii. Atunci când ne cunoaștem purtători de anumite boli e bine cu atât mai mult să acordăm o  importanță deosebită și cavității bucale pentru a nu

Dentiția temporară(dentitia de lapte) are un rol extrem de important în erupția corectă și sănătoasă a dentiției permanente (dinții definitivi).

 Total greșit dacă gândim că nu există legătură directă între dentiția temporară și dentiția permanentă, iar o carie pe dintele de lapte nu va afecta și dintele permanent. Vorba tot mai des întâlnită în rândul parintiilor,,Nu-i grav că sunt cariați dinții de lapte,doar îi schimbă,, este total greșit.