Dotari clinica

Telefon: +4 0732 01 00 78     

 Clinica noastra este dotata cu cea mai moderna aparatura medicala din Romania.

Radiologie dentara digitala New Tom GianoUnituri dentare Chirana Cheese LiftAspiratie chirurgicalaFiziodispenser Bien AirLampa fotopolimerizareLampa albireApex locatorAparatura sterilizare Domina Plus Premium Line.Tratamente stomatologice realizate sub protectia sistemului de digaAparat de detartraj cu ultrasuneteAir flow. Avantaje

SISTEMUL SAFE BEAM
Se gaseste doar la NewTom

 1. Regleaza automat dozajul de radiatii in functie de densitate.
 2. Tehnologia SafeBeam monitorizeaza in mod automat si continuu functionarea sistemului,eliminand astfel posibilitatea de expuneri inutile.

Ca rezultat, expunerea pacientului este adaptat pentru fiecare scanare si contrastul imaginii ramane consecvent, indiferent de dimensiunea pacientului sau densitatea oaselor.
 SOFTWARE ANLIZA NEWTOM NNT

 1. Solutia perfecta pentru imagini 2d.
 2. Permite crearea de diferite tipuri de imagini 2d, iar evaluarea datelor dureaza doar cateva secunde.

se pot identifica si marca cu usurinta înclinatiile de radacina, pozitia dintilor, absorbtia, cresterea hiperplastica, anomalii ale structurii dintelui si canalului mandibular.

 1. Imaginile si datele se pot aduna se pot face raporturi care pot fi ulterior stoca pe CD sau DVD.

 

RADIOGRAFIILE CEFALOMETRICE
Sunt folosite pentru a studia relatia intre dinte, osul maxilar si tesuturile moi. Imaginile obtinute sunt pentru a diagnostica anomalii ale cresterii faciale, pentru a identifica fracturi sau leziuni ale dintelui sau osului maxilar si pentru a masura dintele. Calitatea imaginilor obtinute de NewTom Giano permite specialistului de a planifica o operatie ortodontica precisa si sigura.

 

Toate investigatiile radiologice se produc in siguranta maxima, timp foarte scurt, iar contrastul imaginii este maxim.

Chirana, o noua generatie de unituri dentare, sistemul modular unic fiind dezvoltat cu tehnologii noi, folosind materiale de inalta calitate, acest lucru permite medicului sa lucreze la standard inalt. Ergonomia excelenta pentru pacient si monitorul atasat de bratul unitului face ca interventia stomatologica sa nu mai fie un lucru incomod, in acest timp pacientul urmarind la TV programul preferat intr-un fotoliu confortabil.

De cele mai multe ori pacientul reclama ineficienta aspiratiei salivare. De aceea noi am atasat suplimentar aspiratia chirurgicala ce se foloseste in timpul interventiilor chirurgicale unde se declanseaza un flux mare de lichide, tocmai pentru a elimina complet acest disconfort de ,,prea plin,,.

 

  Este un sistem chirurgical si endodontic ultra-eficient si foarte versatil, special proiectat pentru confortul medicului, astfel incat  interventia sa fie un succes, iar durata interventiei sa fie cu mult micsorata.

 

 Lampa de fotopolimerizare X-Lite 3 este un produs de inalta calitate, bazat pe o tehnologie sofisticata aplicata intr-un instrument care este simplu de utilizat. 
Sursa de lumina este funizatata de un LED puternic, fapt ce reduce timpul de expunere cu 50% fata de o lampa cu bec halogen. 
X-Lite 3 este conceput pentru eficienta maxima si scurtarea maxima a timpului dedicat fotopolimerizarii.

Afisaj digital
- Intensitate 1.500 mW/cm2
- 4 led-uri
- Timp de expunere ajustabil controlat de microprocesor. Aceste optiuni ale aparatului fac ca albirea sa se realizeze in siguranta si sa nu apara sensibilitatea dentinara,datorita modului personalizat pentru fiecare pacient in parte unde se regleaza  intensitatea si timpul de expunere la lampa. Astfel efectul de albire este maxim, dar si protectia sensibilitatii este maxima.

 
Caracteristici:
- echipat cu LCD luminos
- reda o imagine clara si culori diferite pentru indicarea traiectoriei
- bazat pe o tehnologie avansata si o frecventa de masurare si calibrare automata multipla care asigura corectitudinea masuratorilor
- pliabil, cu unghi ajustabil de vizualizare
- in timpul masuratorilor, intensitatea sunetului se modifica pentru a indica pozitia acului in canal
- afisare in timp real a pozitiei acului in canal.  Toate aceste caracteristici fac ca tratamentul pe canal sa fie un real succes fara depasiri sau canale insuficient tratate.
  Pentru a realiza o sterilizare maxima am ales o aparatura performanta si eficienta.
Atat pacientii nostrii cat si echipa medicala este in siguranta totala.
Domina Plus B poate steriliza si cele mai dificile materiale, cum ar fi cele cu cavitati sau instrumentarul cu pori. Indeplineste cele mai noi standarde internationale si a trecut cele mai dificile teste de sterilizare (testul Bowi&Dick si Helix).    Toate etapele si ciclurile de sterilizare sunt controlate de microprocesor, astfel se elimina riscul de eroare umana si ajuta la monitorizarea procesului de sterilizare. Totodata Domina Plus B ofera posibilitatea setarii parametrilor de sterilizare manual.    Toate acestea fac ca Domina Plus B sa fie un autoclav cu performante foarte ridicate, dar cu un consum scazut, respectand cele mai stricte standarde de siguranta.   
Aparatul de sterilizat permite arhivarea datelor de sterilizare direct pe PC, neputand exista indoiala ca nu s-a produs corespunzator sterilizarea.
 

Tratamente stomatologice realizate sub protectia sistemului de diga

 

Aparat de detartraj cu ultrasunete

Ce este și cum se realizează detartrajul cu ultrasunete?
Detartrajul cu ultrasunete este o metodă modernă de îndepărtare a plăcii bacteriene și a tartrului de pe dinți si de sub gingii, care a început să înlocuiască tot mai mult varianta clasică manuală, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă.
Procedura se realizează cu ajutorul unui dispozitiv sub formă de baghetă, atașat de un aparat cu ultrasunete. Vârful dispozitivului produce vibrații ultrasonice care curăță dinții,  îndepărtarea totală a rezidurilor fiind realizată și cu ajutorul racirii constante cu apă.
Când este recomandat detartrajul cu ultrasunete? 
Detartrajul cu ultrasunete este recomandat pentru:

 • îndepărtarea tartrului supragingival;
 • îndepărtarea tartrului subgingival;
 • îndepărtarea petelor colorate de pe smalțul dinților;
 • în cazul gingivostomației ulcero-necrotice;
 • bolnavii hemofilici etc.

Care sunt avantajele aceste proceduri?
Detartrajul ultrasonic este mai „blând” decât cel manual și nu cauzează durere. În plus, prezintă și alte avantaje importante:

 • ajută la îndepărtarea calculilor dentari;
 • nu afectează structura dintelui (cel manual prezintă acest risc);
 • este util și pentru persoanele care suferă de afecțiuni gingivale (inclusiv parodontite), acolo unde cel manual nu este permis;
 • ajută și la îndepărtarea mai bună a petelor de pe dinți;
 • nu necesită anesteziere locală și nu folosește substanțe chimice;
 • timpul de efectuare a procedurii este mai scurt.

Când nu este indicat detartrajul cu ultrasunete?
La fel ca în cazul oricărei proceduri de natură medicală, există și câteva contraindicații în alegerea acestui tip de detartraj. Nu poate fi folosit în cazul:

 • persoanelor diagnosticate cu boli contagioase;
 • persoanelor diagnosticate cu probleme psihice;
 • bolnavilor de inima care au stimulator cardiac;
 • copiilor sub 12 ani.

 

Air flow. Avantaje

Air Flow, cea mai moderna metoda de profilaxie
Sistem inovativ de profilaxie dentara. Acest procedeu nu este riscant pentru pacientii cu sensibilitate gingivala sau dentara crescuta si nici nu este insotit de efecte adverse.
Cu ajutorul dispozitivului Air Flow, in clinica stomatologica Magic Elite Dent le oferim pacientilor rezultate spectaculoase. Indepartarea depunerilor de tartru cauzate de tutun se realizeaza in totalitate cu aparatul de Air Flow.

Ce este terapia Air Flow?
Air Flow este un dispozitiv utilizat in tratamentele de profilaxie dentara ce se foloseste de actiunea jetului de aer,combinat cu apa si o pulbere de bicarbonat de sodiu pentru inlaturarea petelor, placa dentara si a tartrului. Datorita efectului de albire dentara a bicarbonatului de sodiu, usor abraziv, pacientii vor avea parte si de lustruirea suprafetelor dentare igienizate.
Terapia Air Flow reprezinta o alternativa neinvaziva a procedurilor traditionale de albire dentara, fara nicio actiune chimica la nivelul suprafetei dentare. Efectele de curatare si de albire se obtin multumita interactiunii microcristalelor de bicarbonat cu smaltul dintilor. Rezultatele acestui tratament de albire dentara se observa o data cu redobandirea albului natural al dintilor.
Cum se desfasoara tratamentele noastre cu tehnica Air Flow?
Specialistul nostru in ortodontie, pe parcursul tratamentului cu Air Flow, proiecteaza un jet controlat de aer, apa si microparticule de bicarbonat, pe toata suprafata dintilor. Datorita tehnologieie cu dispozitivul Air Flow, medicul ortodont ii "vine de hac" si placii bacteriene ascunse in "buzunarele" gingivale.
Aplicatia supragingivala a tratamentului cu Air Flow ii permite profesionistului stomatolog accesul in toate zonele cavitatii oro-dentare, acestea putand fi astfel curatate corespunzator. Ca urmare, toate petele pigmentare si orice urma de placa dentara dispar aproape miraculos, inclusiv din spatiile inderdentare greu accesibile.
Pacientilor nu le sunt lezate smaltul sau tesuturile gingivale si nici nu sunt deranjati de o catusi de minima senzatie de durere. Scopul principal al tehnologiei Air Flow este sa lustruiasca si sa elimine toate depunerile, cuprinzand aici reziduurile alimentare, biofilmul si tartrul.
Care sunt recomandarile terapiei Air Flow?

 • Curatarea suprafetelor ocluzale dentare inainte de sigilare;
 • Indepartarea petelor, cauzate de cafea, fumat, vin rosu sau de bacterii care innegresc smaltul si intreaga coroana dentara;
 • Eliminarea depunerilor de tartru din zonele interdentare, rezistente la alte tratamente de profilaxie dentara;
 • Sablarea (curatarea) protezelor si a implanturilor inainte de faza protetica finala;
 • Air Flow este eficace in cazul tratamentelor de albire dentara cand medicul stomatolog nu poate evalua cu precizie cat este de deteriorat smaltul;

Se recomanda si in faza ce precede aplicarea bracket-urilor in cazul aparatelor dentare fixe.
Care sunt principalele avantaje ale tehnicii Air Flow?

 • Air Flow este o practica convenabila ca pret, deosebit de confortabila chiar si pentru pacientii cu sensibilitate orala sau fobii de dentist;
 • Pe parcursul terapiei, nici dentina, nici cementul dentar sau smaltul nu prezinta semne de uzura sau de lezare;
 • Contribuie la prevenirea bolilor parondontale precum parodontozele sau gingivitele;
 • Tehnica Air Flow inlatura placa dentara si petele, contribuind la redobandirea albului natural;
 • Ajuta la mentinerea si la igienizarea implanturilor dentare sau a lucrarilor de restaurare dentara de tip punti, coroane sau proteze dentare;
 • Tehnologia Air Flow curata si igienizeaza fisurile dentare, fiind recomandata intr-o faza ce precede tratamentele de sigilare;
 • Ca urmare a tratamenteleor cu Air Flow, pacientii se bucura nu doar de o dantura luminoasa, ci si de o respiratie placuta si proaspata;
 • Medicii nostri o folosesc si inaintea aplicarii de implanturi dentare si de proteze.

Dupa anii de perfectionare a tehnologiei Air Flow, aceasta devine o metoda ce acopera multiple campuri ale ortodontiei si totodata o practica adoptata de orice medic stomatolog priceput si de orice cabinet stomatologic care se respecta.

In clinica noastra totul este la superlativ, nu ezitati atunci cand vreti sa ne vizitati.  Aparatura de ultima generatie, echipa competenta, ambient de exceptie, locul in care siguranta si confortul predomina.

Alegeti MAGIC ELITE DENT pentru ca meritati tot ce e mai bun.