Air Flow

Telefon: +4 0732 01 00 78     

Air Flow, cea mai modernă metodă de profilaxie

Sistem inovativ de profilaxie dentară. Acest procedeu nu este riscant pentru pacienții cu sensibilitate gingivală sau dentară crescută și nici nu este însoțit de efecte adverse sau de durere.

 Cu ajutorul dispozitivului Air Flow, în clinica stomatologica Magic Elite Dent le oferim paciențiilor rezultate spectaculoase prin indepărtarea in totalitate a depunerilor de tartru si a petelor cauzate de tutun,cafea,ceai sau vin rosu.

  Ce este aparatul  Air Flow?

 Air Flow este un dispozitiv utilizat în tratamentele de profilaxie dentară ce se folosește de acțiunea jetului de aer,combinat cu apa și o pulbere de bicarbonat de sodiu pentru înlăturarea petelor, placa dentară și a tartrului. Datorită efectului de albire dentară a bicarbonatului de sodiu, ușor abraziv, pacienții vor avea parte și de lustruirea suprafețelor dentare igienizate.

 Terapia Air Flow reprezintă o alternativă neinvazivă a procedurilor tradiționale de albire dentară, fără nicio acțiune chimică la nivelul suprafeței dentare. Efectele de curățare și de albire se obțin mulțumită interacțiunii microcristalelor de bicarbonat cu smalțul dinților. Rezultatele acestui tratament de albire dentară se observă o dată cu redobândirea albului natural al dinților.

 Cum se desfășoară tratamentele  cu aparatul Air Flow?

 Medicul stomatolog, pe parcursul tratamentului cu Air Flow, proiectează un jet controlat de aer, apa și microparticule de bicarbonat, pe toată suprafața dinților si in zonele greu accesibile. Aplicația supragingivala a tratamentului cu Air Flow îi permite medicului accesul în toate zonele cavității oro-dentare, acestea putând fi astfel curățate corespunzător. Ca urmare, toate petele pigmentare și orice urmă de placă dentară dispar aproape miraculos, inclusiv din spațiile inderdentare greu accesibile.

 Pacienților nu le sunt lezate smalțul sau țesuturile gingivale și nici nu sunt deranjați de o câtuși de minima senzație de durere. Scopul principal al tehnologiei Air Flow este să lustruiască și să elimine toate depunerile, cuprinzând aici reziduurile alimentare, biofilmul și tartrul.

 Care sunt recomandările terapiei Air Flow?

 •             Curățarea suprafețelor ocluzale dentare înainte de sigilare;

 •             Îndepărtarea petelor, cauzate de cafea, fumat, vin roșu sau de bacterii care innegresc smalțul și întreaga coroană dentară;

 •             Eliminarea depunerilor de tartru din zonele interdentare, rezistente la alte tratamente de profilaxie dentară;

 •             Sablarea (curățarea) protezelor și a implanturilor înainte de faza protetică finală;

 •             Air Flow este eficace în cazul tratamentelor de albire dentară când medicul stomatolog nu poate evalua cu precizie cât este de deteriorat smalțul;

·         Se recomandă și în faza ce precede aplicarea bracket-urilor în cazul aparatelor dentare fixe.

 Care sunt principalele avantaje ale tehnicii Air Flow?

·         Nedureroasa si rapida

 •             Air Flow este o practică convenabilă că preț

·          Confortabilă chiar și pentru pacienții cu sensibilitate orală sau fobii de dentist;

 •             Pe parcursul terapiei, nici dentină, nici cementul dentar sau smalțul nu prezintă semne de uzură sau de lezare;

 •             Contribuie la prevenirea bolilor parondontale precum parodontozele sau gingivitele;

 •             Tehnica Air Flow înlătură placa dentară și petele, contribuind la redobândirea albului natural;

 •             Ajută la menținerea și la igienizarea implanturilor dentare.

 

Recomandarea medicilor dentiști este ca tratamentul cu aparatul Air Flow să se efectueze la 6 luni pentru păstrarea sănătății și integrității dintiilor și gingiilor.

În orice situație tratamentul în fază incipientă este minim. De aceea nu amânați vizita la medicul dentist și cu atât mai mult nu amânați tratamentul profilactic periodic(detartraj,periaj și air flow). Sunt manopere nedureroase,rapide cu rezultate locale spectaculoase și de durată.

 Nu amânați pe mâine ce puteți face astăzi!

 Echipa Magic Elite Dent