IMPLANTURILE DENTARE O NECESITATE.

Telefon: +4 0732 01 00 78     

 Viața este o investiție. Și unde să investim mai bine, decât în sănătatea noastră?

 Soluțiile moderne în stomatologie ne face să ne gândim de două ori în a lua o decizie atunci când un dinte este extras,fiind irecuperabil și trebuie să găsim o soluție pentru închiderea spațiului produs.

 Știm că acum vreo 10-12 ani,singura metodă practicată în România de a înlocui un dinte sau dinți,era de a compromite și dinții vecini pentru a-i include în puntea dentară.

 În ziua de astăzi, această metodă este pe loc secundar. De ce? Pentru că sacrificiul dintiilor vecini în cazul unui implant numai există. Întradevăr singurul dezavantaj este că prețul unui implant de bună calitate,cu o osteointegrare osoasă excelentă, este destul de mare și poate depășii bugetul alocat. Însă dacă luăm în considerare că și puntea dentară poate să fie destul de extinsă,cu sacrificiu mare de țesut dentar,în unele cazuri și cu tratamente de canal(tratamente ce sunt și ele costisitoare și se întind pe o perioadă mai mare de timp), ne face să ne gândim dacă nu este timpul să investim în sănătatea și bunăstarea noastră.

 Implanturile nu doar că sunt individuale,strict dintele lipsă dar, se poate fixa și lucrarea provizorie în doar 24 de ore. Astfel nu rămâneți cu un ,,gol,, în locul intervenției, de asemenea și acest lucru este un avantaj major, mai ales dacă avem o edentație frontală(spațiul se află în zonă vizibilă,în față).

 Intervenția este minim invazivă, nedureroasă,cu recuperare imediată și restricții alimentare minore. Acest lucru este posibil doar cu aparatură destinată exclusiv implantologiei, cum ar fi: fiziodispenser,piezosurgery,trusă chirurgicală completă,membrană PRF,implanturi de bună calitate.

 Înainte de a stabilii intervenția propriu-zisă, cereți cât mai multe informații despre implaturi,manoperă,avantaje,dezavantaje,și în special dacă este dotat cabinetul cu ce este necesar implantologiei. Un cabinet destinat implantologie înseamnă SUCCESUL INTERVENȚIEI.

 Deoarece medicul poate însera în condiții optime cu rezultate de durată, iar dumneavoastră beneficiați de recuperare rapidă, fără reacții adverse majore(vânătăi pe toată față,umflături,durere mare).

 

 Pentru a nu fi o necunoascuta etapele intervenției,va enumerăm exact în ce constă înserarea unui implant:

 1.Consultația și planul de tratament. Medicul Implantolog inspectează cu atenție cavitatea bucală.Tot acum medicul recomandă analize de bază ale sângelui(hemoleucogramă,VSH,timpii de sângerare și coagulare, etc) și computer tomograf. Toate menite pentru siguranță dumneavoastră și reușita tratamentului.

 2.Reevaluarea pacientului și interpretarea analizelor de sânge și a CT de către medicul implantolog în bază cărora confirmă sau nu realizarea intervenției cu implanturi.

 3.Intervenția propriu-zisă: -anestezierea se face local.

 -introducerea implantului în structura osoasă,după incizia gingiei.

 -amprentarea poziției implanturilor se face imediat după intervenție

 -înserarea și adaptarea lucrării provizorii se face la 24 de ore după înserarea implanturilor,astfel puteți zâmbi,vorbi,mânca imediat după fixarea lucrării.

 -îndepărtarea firelor de sutură – se face după 7 zile de la operație, după care se așteaptă între 4-6 luni pentru că celulele osoase să se adapteze pe suprafața implantului dentar, osteointegrarea.

 -amprenta pentru lucrarea finală – se realizează după 4-6 luni.

-îngrijirea post operatorie – respectarea cu strictețe a igienei dentare zilnice, periaj professional și detartraj la fiecare 6 luni, precum și vizite regulate de profilaxie.

 De reținut! Fără o igena dentară riguroasă și fără tratamente periodice de profilaxie(detartraj,periaj profesional și air flow), implantul este compromis. De aceea respectați indicațiile medicului și rugați dacă este posibil, să vă reamintească aceste lucruri o data la 4-6 luni.

 

Echipa Magic Elite Dent