Apex locator

Telefon: +4 0732 01 00 78     

IMPORTANȚA APEXULUI LOCATOR ȘI A RADIOGRAFIEI RETROALVEOLARE IN TRATAMENTUL DE CANAL. DAR ȘI AVANTAJELE APLICĂRII DIGĂI DENTARE. 

Apex locatorul este un dispozitiv inventat încă din anul 1992, dar care încă din nefericire nu se folosește în toate cabinetele stomatologice. 
Cum functioneaza? Este un aparat electronic care măsoară lungimea exactă a canalelor radiculare. Astfel tratamentul va fi efectuat pe această lungime stabilită,evitând posibile erori(obturare incompletă sau depășită).

De ce este nevoie și de radiografie retroalveolara? Deoarece stabilirea corectă a diagnosticului și analizarea anatomiei dintelui(forma rădăcinii,implicit a canalelor) ce urmează a fi tratat nu ar mai fi posibilă fără radiografie.Imaginea în detaliu a rădăcinii dintelui ce urmează a fi tratat,oferă indicii precise despre afecțiunea dintelui sau dacă au existat tratamente anterioare și cum au fost efectuate. De asemenea radiografia de control(după finalizarea tratamentului) este cheia către un prognostic just.
Un tratament endodontic de succes(curatararea și obturarea canalelor radiculare până la vârful rădăcinilor) are nevoie de priceperea și îndemânarea medicului dar, și de aparatură care să poată facilita acest lucru.

În concluzie 
În absența acestor mijloace, tratamentele se fac fără garanția succesului. În primul rând pentru că nu avem cunoștința exactă a lungimii canalului(astfel există posibilitatea de eșuare a tratamentului) și starea afecțiunii dintelui. Iar în al doilea rând nu există posibilitatea efectuării unui radiografii de control. 
De aceea în loc să fiți dezamăgiți că sunteți puși să faceți radiografia retroalveolara, mai bine spuneți NU, cabinetelor unde nu se efectuează tratamentele endodontice sub această formă.
In clinica Magic Elite Dent există atât apex locator cât si aparatul pentru realizarea radiografiei retroalveolare(astfel nu trebuie sa parasiti incinta clincii). Lucruri menite pentru siguranta si confortul dumneavoastra.

Tot pentru imbunatatirea tratamentului și confortul pacientului,utilizăm DIGA dentară de fiecare dată când realizăm un tratament.

AVANTAJE:
 1.Zonă complet uscată,eliminând orice formă de contaminare cu fluidele orale,lucru esențial pentru un tratament de success.
2.Permite folosirea antisepticelor puternice necesare dezinfectării canalelor endodontice (în cazul neutilizării sistemelor de izolare , concentrația substanțelor este mai scăzută reprezentând o cauză a multiplelor infecții dentare).
 3.Siguranță maximă, eliminând riscul de ingerare accidentală a materialelor sau instrumentelor folosite în timpul manoperei stomatologice.
 4.Comoditate crescută întrucât manoperă nu interfera cu părțile moi(obraji,limbă)
 5.Scade durată de tratament.

 

 CUM SE APLICĂ:
 Sistemul este foarte ușor de folosit: folia de cauciuc se fixează pe dintele (sau dinții) ce urmează a fi tratați cu ajutorul unor cleme și al unui cadru de plastic, după ce în prealabil a fost perforată cu un dispozitiv special.

In clinica Magic Elite Dent totul este la superlativ. Aparatură noua, performantă,de ultimă generatie,echipă medicală competentă,ambient de exceptie. Este locul unde siguranta si confortul predomină!

ALEGETI Magic Elite Dent PENTRU CĂ MERITATI TOT CE E MAI BUN!